Neulepuikkojen moninaiset käyttömahdollisuudet ovat aiheuttaneet minussa ihmetystä ja huvitusta viime päivinä. Muutama päivä sitten suupielet nousivat hymyyn blogikierroksella. Puikkojahan voi käyttää vaikka mihin! Tänään aamupäivällä mieheni puolestaan lueskeli lehteä ja törmäsi vaimoa kiinnostavaan lehtijuttuun:

1768033.jpg

Vähän myöhemmin olin aloittamassa uusia sukkasia, etsin neulekoristani  sopivia työvälineitä ja julistinkin heti kadonneeksi yhden bambupuikoistani. Pikkupoikiin tuli vauhtia ja intoa, kun luvassa oli löytöpalkkio. Koko olohuone nuuskittiin nurkkia myöten, sohvanaluset kurkittiin, mutta periksi emme antaneet. Lopulta selvisi, että puikko oli toimittanut kirjanmerkin virkaa eli löytyi lasten satukirjan välistä pöydältä.

Yhdessä aloimme miettimään, mihin kaikkeen puikkoja voi todellakin käyttää neulomisen ohella. Mieleemme juolahti vain ne klassiset tilanteet kuten kutiavan kintun rapsuttaminen pitkällä puikolla kipsin alta tai karanneen housunnyörin saalistaminen vyötärökujasta. Puikosta on siis oiva apu monissa askareissa. Sukkahousuillehan löytyy miljoonittain pirkkaniksejä. Nyt siis vuorostaan puikkoniksit kehiin!

1768017.jpg

Omat sukkapuikot pitävät muuten majaa puisessa viinipullolaatikossa. Kaikki sulassa sovussa, niin ohuet kuin paksummat. Olen jo kauan haikaillut itselleni puikkopussia, jossa kaikilla puikoilla olisi oma paikka, eikä jokaista puikkoa tarvitsisi mitata ennen neuletyön aloitusta. Muutaman kerran muistan puikkopussia ommelleenikin, muttta tuloksetta. Jospa minullakin sellainen vielä joku päivä...

Pitkillä puikoilla en ole enää aikoihin neulonut, ja olenkin suunnitellut niiden viemistä Konttiin tai jonnekin kirppikselle. Taidan kuitenkin vielä jäädä odottelemaan niksejänne. Josko pitkät puikot löytävät vielä uuden elämän...