Tänne on iskenyt myssymania. Erilaisia myssyjä on valmistunut useampikin, eikä loppua tunnu näkyvän. Kaikille myssyille ei edes ole sopivaa päätä löytynyt, mutta ohje tai lanka on ollut vaan pakko testata.

Vaaleansinisestä RY Bamboo soft-bambulangasta oli tarkoitus neuloa uunituoreelle poikavauvalle 70 cm siksakmyssy. Kaivelin esiin vanhan Novitan vauvaneuleet-vihkosen ja niillä silmukkamäärillä neuloin (46s). Mielestäni neuletiheys täsmäsi ja annoin vaan mennä. Lankaakin jouduin käydä ostamassa lisää, ja isohan siitä kuitenkin tuli. Meinasin jo purkaa myssyn ja aloittaa pienemmillä silmukkamäärillä, mutta tuosta pehmoisesta ja ihanan kiiltävästä langasta tulikin oiva myssy omalle pikkuiselle nyt kesäksi tai sitten syksyksi. Syyshaalarissa on nimittäin juuri tuota vaaleansinistä, ja vaikka pää kasvaakin, ei tämä myssy varmasti silloinkaan purista. Pikkuisen haluan myssyä koristella ja otsaan ompelen ohuen kangasmerkin, jonka irrotin puhkikuluneista lappuhaalareista, joille oli jo langetettu roskakorituomio.

656853.jpg

656891.jpg

656852.jpg

Kuvassa merkki on vielä kiinnittämättä. Jollain kummalla taikavoimalla pysyy kiinni, vaikka meno kuvaustilanteessa oli räväkkä! Lankaa meni reilu 50g, ja nyt jo puikoilla uusi, pienempi versio pienemmälle vauvalle. Jotenkin vaan hankala arvioida, mikä on oikea koko minkäkin ikäiselle piltille. Niin sitä on vaan unohtanut, kuinka pieni pää vastasyntyneellä on. Olen jopa puhaltanut ilmapallonkin vauvan pään kokoiseksi ja sovitellut neulomuksiani pallolle. Poikasista se on ollut hupaisaa. Niin kyllä minustakin.