Syysflunssa rantautui meillekin. Kakkonen toi pöpön kotiin, yski ja köhi aikansa. Nyt taudin kourissa kuopus ja minä itse. Kylläpä on veto pois. Yritin tuossa ottaa päiväunet pikkuisten kanssa, mutten ihan uneen vaipunut. Pieni lepo kyllä virkisti. Sen verran kuitenkin on flunssainen olo, ettei mikään neuletyö edisty entiseen malliin. Pakollinen luova tauko siis.

Pikkuisimmalle neuloin Minttumaari-huivin jälkeen perussukat Fabel-langasta, joka oli minulle uusi tuttavuus. Tätä lankaa on ehdottomasti saatava lisää. Langasta tuli tosi kivan tuntuiset, ohuet villasukat. En edes tarkoituksella etsinyt kerästä oikeaa väriä toisen sukan alkuun, vaan annoin tulla sukkiin vinhat, erilaiset raidoitukset.

876275.jpg

Perussukat

Lanka: Garnstudion Fabel

Puikot: 2,5 mm

Koko: 21-22

32g

Viileämmät ilmat ja sateiset syyspäivät säikäyttivät esikoisen. Alkoi kaivella jo pitkiä kalsareita ja villasukkia kaapistaan, ja totesi, että villasukat ovat käyneet pieniksi. Tilasi minulta mustat perussukat ja näytti tarkasti, kuinka pitkät varret sukissa tulee olla. Tilaus kuulosti helpolta hommalta, kun kätköistä löytyi vielä sopiva määrä mustaa Nalle-lankaa. Toista sukkaa en kuitenkaan ole millään saanut aikaiseksi. Ekaa sukkaa neuloessani hätkähdin, kuinka iso jalka pojalla jo on, lähes minun oman jalan kokoinen. No, jospa viikonlopuksi saisin pojalle jalat lämpimiksi.