Kesälaitumille on kirmattu ja aurinko onkin hemmotellut ihanasti ensimmäisiä lomapäiviämme.

Pari viikkoa taaksepäin selailimme täkäläisessä neuletapaamisessa neulekirjoja,  -kirjasia, -lehtisiä, mitä kukin :-) Ensimmäsitä kertaa selailin Vogue Knitting-lehteä ja ihastuin erääseen pitsiseen jakkuun. Ihastukseni oli niinkin valtaisa, ettei ohjeen lontoon kieli minua estellyt tarttumasta siihen työhön. Olin juuri ostanut valkoista Novitan Samosta, ja hämmästyksekseni tuo lanka kävi juuri tuolle ohjeelle. Ei kun tuumasta toimeen!

Lanka tuntui mukavalta käsissä ja neulominen oli ripeää, kun lankakin oli vaihteeksi paksumpaa. Välillä piti käydä ostamassa yksi kerä lisää lankaa, jota yhteensä taisin kuluttaa työhön 300g. Lanka riitti juuri sopivasti, sillä hukkalankaa jäi korkeintaan puoli metriä! Ohjeen kääntäminen oli yllättävän mutkatonta. Hyödynsin netin neulesanastoa ja kerran, illan viimeisimpinä minuutteina sain salamannopeaa konsultaatioapua neuleystävältäni ja työ taas jatkui. Kiitos Hekla!

634847.jpg

Jakku valmistui äidilleni viikonloppuna. Eilen iltapäiväauringossa äiti sovitteli jakkua ja totesi sen mieluisaksi. Jakku pakataan kuulemma ehdottomasti matkalaukkuun, kun hänellä suuntana muutamien päivien päästä Santorini. Siinä paras kiitos! Kuvassa jakku vielä höyryttämättä.

Sain muuten muutama viikko sitten Modan kylkiäisenä Klassikkoneuleet-kirjasen/lehtisen/kirjan/minkälie. Käsityötapaamisessa termistö aiheutti keskustelua, sillä kuvittelin Modan lupaaman Klassikkoneuleet-KIRJAN olevan paljon paksumpi ja jykevämpi, niinkuin kirja yleensä on. Ei siis ohut lehtinen. Vai olinkohan minä ymmärtänyt väärin?!? Löytyi siitä kuitenkin mukavia ohjeita. Puikoilla nyt lehtisestä pipo syksyksi...