Shedir-pipo on jo pidemmän aikaa odotellut omaa vuoroaan neulelistallani, ja vihdoinkin Shedirin vuoro tuli. Se on värikäs, pehmeä ja ihana!!

1393673.jpg

Ohje: Shedir
Lanka: oranssi Jaeger Baby Merino dk, 52 g
Puikot: 3,5 mm


Ostin hiihtolomareissulta Helsingin Menitasta pipolankoja useamman kerän, ja omassa mielessäni olin kaavaillut sähäkän oranssia esikoisen kevätpipoon. Halusin kuitenkin pojan itse päättää pipon mallin ja värin muutamista eri vaihtoehdoista, ja ilokseni poika valitsi lankalaaristani juuri tuon oranssin langan ja kauan haikailemani Shedirin. Olipa mieluinen työ toteutettavaksi!

Pipo valmistui keskiviikkona iltapäivällä. Tässä pipo heti esitestauksessa omistajansa päässä. Enkun läksyt hoituvat samalla mallatessa.

1392883.jpg

Shedir oli tosi mukava neuloa, sillä mielenkiinto pysyi koko ajan yllä ja palmikkokieputukset olivat loppujen lopuksi helppoja. Olin ehkä jännännyt ohjetta etukäteen kymppikerroksen ihmetystä aiheuttavan lisäyssilmukan vuoksi, mutta nyt sain selvyyttä ohjeeseen pikaisella puhelinsoitolla neuleystävälleni.

1392878.jpg

Koska käytin ohjetta paksumpaa lankaa, neuloin vain 7 mallikertaa 8 mallikerran sijaan. 112 silmukkaa piisasi oikein hyvin pojan pipoon. Jaegerin vauvamerinolanka tuntui ylelliseltä neuloa, ehkä ihaninta lankaa viime aikoihin. Ja tuo väri on just niin mainio ja passeli pojallemme. Mieluinenkin piposta tuli ja kuulemma ei kutita laikaan. Gjestalin Baby Ull kutittaa esikoispojan mukaan. Äitinsä poika, kun aina kutiaa. Sekä lanka että Shedir-pipo pääsevät vielä uudemman kerran puikoille, ihan varmasti.

1392885.jpg

Väriä elämään! Ja oikein hyvää pääsiäistä!