Vauvaneuleet ovat mukavia neuleita, kun niihin ei aikaa kulu hurjan montaa päivää. Tämä varsinainen yllätysneule valmistui myös kovin joutuisasti.

1281608.jpg

Baby Surprise Jacket
Ohje: Knitting Workshop by Elizabeth Zimmermann
Lanka: 100g Gjestal Baby Ull (ruskea), 50 g Debbie Bliss Cashmerino Aran (oranssi) sekä
Sublime Cashmere Merino Silk Aran ja Gjestal Baby Ull (luonnonvalkoinen)

1283373.jpg

Täytyy minunkin myöntää, että neuleen suunnittelija Elisabeth Zimmermann on varsinainen nero, ja Baby Surprise Jacket on nerokas ohje. Tämä neuletakki muotoutuu tosiaankin yhdestä kappaleesta. Kaivelin kätköistäni mieluisia lankoja ja aloitin neuleen tajuamatta lainkaan, mitä kohtaa jakusta neulon. Melkeinpä en malttanut päästää neuletyötä käsistä, kun oli jo kova kiire nähdä lopputulos, joka oli tosiaankin yllätys: ihka oikea neuletakki, hihoineen kaikkineen. Vaikkakin mallineule on ainaoikeinneuletta, en päässyt tylsistymään.

1281555.jpg

Neuletakki on tosi pirteä. Tuo väkisinkin hymyn kasvoille. Tämäkin neulemalli oli niitä neuleita, joita olin suunnitellut tekeväni, vaikkei talostamme enää vauvaa löydykään. Ehkä hieman toiveikkaana aloittelin neuletta ja ajattelin siitä tulevan sopiva kuopuksellemme, kun olin valinnut kaksinkertaisia lankoja. Kooltaan taitaa olla jotain 0-3 kk eli lahjalaatikkoon sujahtaa, kunnes olen aikani ihastellut sitä tässä työhuoneessani. Viimeiseksi yllätysneuleeksi tämä ei jää, koska ohje oli niin mainio. Työhön on myös tosi kätevä kuluttaa jämälankoja muutaman raidan verran. Tässäkin työssä on muistoja monista aikaisemmista neuleprojekteistani.

Onkohan joku toinen tehnyt samaista neuletakkia taaperolle tai leikki-ikäiselle? Omat taitoni eivät vielä riitä muuntamaan tätä ohjetta suuremmaksi, esimerkiksi parivuotiaan tai jopa nelivuotiaan kokoiseksi. Ilolla kuulen vinkkejä!