Minttumaari on valmis ja olen sitä ihastellut tässä pari päivää. Tästä harjoituskappaleesta tulikin aivan ihana, siniseen väriin olen jo tottunut ja huivin koko on minulle juuri passeli. Täytyy vain harjoitella kietaisemaan huivi tottuneemmin.

868804.jpg

Ohje: Minttumaari Ullasta

Lanka: farkunsininen Wool, 133 g

Koko: 61cm x 131cm

Puikot 4,5 mm

868802.jpg

Tämän työn myötä innostuin suunnattomasti noista huiveista. Taannoiset hankaluudet huivisaralla oli mukava päihittää, ja kovin tyytyväinen olen ensimmäiseen kolmiohuiviini. Suurempia hankaluuksia ei työssä ollut, kun alkuun vain pääsin. Mallineule on mukava noin ensihuiviksi ja lankakin käyttäytyi mallikkaasti. Suurempia virheitäkään ei tainnut työhön tulla, mitä nyt huivin alareunan aalto on jossain kohdin pingotuksen jälkeen haihtunut. Minne lie? Ehkä tuon huivin kuosissa pysyminen askarruttaa eniten. Pitäisikö sitä jotenkin prässätä ja tärkätä noiden aaltojen kohdalta, jotta nuo kauniit aallot pysyisivät. Vai jäikö minulla tuo päättely kuitenkin liian tiukaksi? Päättelyssä oli ohjeen mukaisesti suurempi puikko apuna ja yritin päätellä tosi löyhästi. Osaisikohan joku vinkata?!?

Huivin kaveriksi tarvitsen toki samanvärisen myssyn. Tätä farkunsinistä Woolia olin ostanut kesän alennusmyynnistä yhteensä 200g. Huviin en saanutkaan kulumaan kuin reilu 130g eli myssyyn jää vielä lankaa. Rinsessapipoja Ullan ohjeen mukaan tehtailin kevättalvella useita. Tuo kai sitten puikoille, ellen jotain uutta, mukavaa ohjetta löydä.

Huivikoukkuun siis jäin...seuraavan huivin langat hain nimittäin tänään lankakaupasta. Ihanan pehmoista ruskeaa alpakkaa seuraavaksi huiviksi...