Nyt sain päähäni ryhtyä taas dieetille. Lankadieetille nimittäin. Yritän vajuttaa lankavarastoani, ennen kuin kirmaan taas lankakauppaan ja uusien lankojen luo. Viime päivinä olen kyllä haaveillut marketin alelankojen edessä useammankin kerran, mutta päätökseni on pitänyt - ainakin toistaiseksi. Bambulangat ovat siis jääneet hyllyille ja Huopaset olen kaivanut kätköistäni esiin. Innostuin nimittäin uusimman Novitan lapasohjeesta, vaikka Suomen suvi on kauneimmillaan. Ja valmista tuli joutuisasti:

748257.jpg

Perinteiset lovikkalapaset

Ohje: Novita syksy 2007

Lanka: luonnonvalkoinen Novitan Huopanen n. 150g ja

koristeluun hieman 7veljestä (punaista, tummanharmaata ja vaaleanharmaata)

Puikot: näppituntumalla 7 (puikkomittari hukassa)

Koko: nainen

Aiemmin olen Huopasta vain huovuttanut koneessa ja saanutkin ihanan lämpöisiä, tiiviitä tumppuja, joissa minun palelevat näppini pysyvät lämpöisinä. Näitä lovikkalapasia ei siis huovuteta, karstataan vaan lopuksi ja lopputuloksena aivan ihanan pehmoiset tumput! Toivottavasti ovat nämäkin lämpöiset; koekäyttöön kun tulevat toivottavasti vasta muutamien viikkojen päästä...

748258.jpg

Kätköistäni löytyi myös nyssäkkä mustaa Huopasta, josta riitti lähes sentilleen lankaa 3-vuotiaan kokoisiin lapasiin. Ovat tosin naftit 3,5-vuotiaallemme ja vuotiselle vielä hieman isot. 

Ja kun niin joutuisasti kävi tuo neulominen kaksinkertaisella langalla ja Huopaset halusin pois lankavarastostani, tulos oli siis oikeasti tämän näköinen:

748255.jpg

Tumppuja siis lähes koko suvun naisille :-)

Onko muillakin samankaltaisia "oireita": kun mieluinen ohje löytyy, alkaakin varsinainen sarjatuotanto?!?