Hu-huu! Täällä kyllä ollaan, vaikka blogini on viettänyt viime ajat hiljaiseloa. Olen selvästi laiskistunut naputtelemaan muistiin tärkeitä asioita. Tämä kevät tyrehdyttää runosuoneni, mutta toisaalta taas kirvoittaa napsuttelemaan kameraa, kun luonto herää hiljalleen ja lapset mielivät metsään. Kamera kulkee olallani melkein aina, ja luotokuvia onkin tallentunut retkiltämme useita.

1581922.jpg

Seuraava suunnitelmamme poikasten kanssa on kuvata uudet naapurimme, siivekkäät sellaiset. Ukki oli nikkaroinut meille linnunpöntön, jonka kiinnitimme takapihan puuhun pari päivää sitten. Ilahduimme sunnattomasti, kun pönttöön oli jo muutamassa tunnissa ilmestynyt asukkaita. Vielä emme ole saaneet selkoa, mitä lintuja naapurissamme asuu, mutta lintukirjan sivuja selaillaan kuumeisesti. Olemme mieheni kanssa aika lailla keltanokkia tunnistamaan lintuja, joten kaikki vinkkaukset ovat kullan arvoisia. Olemme selvästi saaneet potkua lintujen tarkkailuun, sillä uusi kotimme sijaitsee aivan metsän laidassa, luonnonsuojelualueen reunamilla, ja aamuisin heräämme lintujen huumaavaan sirkutukseen. Pian alkavalla kesälomalla täytyy ottaa aikaa ja opiskella lintujen elämää tarkemmin.

1581917.jpg

Neulejuttuja en ole täysin unohtanut, vaikka päivät ovatkin täyttyneet monenlaisesta touhusta. Iltaisin on ollut pakko ladata akkuja neulomalla edes pieni hetki. Lanka on muuntunut pipoiksi, sukiksi ja tumpuiksi ensi syksyä varten. Kuukausi sitten neuloin useat pienet tumput Tove-langasta ja eilen yhdet ruskeat tumput saivat koristukset kylkeensä. Voi pojat, mikä mairea ilme oli havaittavissa nelivuotiaamme kasvoilta, kun pyysin poikaa luokseni tervehtimään uutta pöllöystäväänsä. "Tää Pasi-pöllö vois sanoo tässä toisessa lapasessa: HU-HUU." Ja niin se laitettiin sanomaan.

1580079.jpg

Ohje: oma

Lanka: Sandnes Garn Tove
Puikot: 3 mm
Koko: tomeran nelivuotiaan käsi
Koristeluidea kumpusi Liinan villat-blogista

Arvasinkin, ettei nämä lapaset odottaneet syksyyn asti. Jo eilen illalla Pasi-pöllö pääsi pyörälenkille:

1580081.jpg

Hu-huu myös teille lukijoilleni! Kävijälaskuri raksuttaa huimaa vauhtia ja usein mietinkin, ketähän täällä sivuilla vierailee...