Kevätvermeet on kaivettu varastosta esiin ja nautittu auringonpaisteesta ja veden lorinasta. Lapset tuntuvat viihtyvän ulkona tuntitolkulla, kuka pelihommissa mailoineen, kuka metsänrajassa pulkkamäessä. Kuopuksen puolestaan tavoittaa mitä varmimmin vesilätäköstä lapioineen ja ämpäreineen. Tuo tomera yksivuotias peri isoveljeltään sinisen keväthaalarin, mutta pitihän minun neuloa ihan ikioma pipo pojalle.

1429802.jpg

Lanett klassikot-vihkosesta löysin mukavan peruspipo-ohjeen, jota päätin kokeilla Araucania Ranco Solids-langalla. Kerta heitolla tuli sopivan kokoinen, ihanan ohut ja niin mieluisan mallinen pipo. Ohjetta ei tarvinnut lainkaan muokata, lisäsin vain pienen tupsun, sillä mielestäni pipo sitä vaati. Pääsi mieskin osalliseksi pipoprojektiin, sillä tupsu on hänen käsialaansa.

1429548.jpg

Ohje: Lanett-klassikot-lehtinen
Lanka: harmaa-sininen Araucania Ranco- Solids, 43g
Puikot: 2,5mm
Koko: 1,5-2v.

1429807.jpg

Pelkistetty on aina pelkistetty, mutta tähän kevätpipoon päätin väkertää kuvion lasten kannustuksesta. Meinasin kuvioida kylkeen taas sen perinteisen volkkarin, mutta lapset äänestivät ohjeen mukaisen terrierin puolesta. Tuon verran koiraa voi tässä allergiaperheessä kai olla. Ja kuopus on ikionnellinen, niin tupsusta kuin koirasta. Taitaa se pipokin mukavasti lämmittää.