Viikon verran olen neulonut itselleni Tennesseestä pikkupuseroa uusien kesäcaprien kaveriksi. Innoissani aloitin ruskea-valkoraidallisen puseron ja tutustuin ensimmäistä kertaa raglanhihojen mystiseen maailmaan. Aivan loppusuoralla huomasin ohjeen kaula-aukon jäävän tosi avaraksi, ja jouduinkin purkamaan pitkät pätkät ja tihentämään kavennuksia ohjeesta poiketen, jotta siitä tulisi oikeasti pidettävä neule. Yleensä ohjeistettu puikkokoko täsmää käsialani kanssa, mutta nyt tuntuu siltä, että olisin voinut neuloa pienemmillä puikoilla. Harmillista huomata se vasta näin myöhään. No, nyt pikkupusero levätköön hetken neulekorissa, sillä innostus siihen työhön hieman hukassa. Syynä voi myös olla uudet langat ja uusi ihana ohje...

Eiliseen käsityötapaamiseen oli aloitettava joku työ. Matkaani tempaisin Tiina-kaiman Koivu-pipon ohjeen ja Tennesseetä. Tuo ohje oli jäänyt kutkuttelemaan, ja päätin nyt kokeilla sitä. Ohje oli kyllä huisin tarkka ja sitä oli kiva neuloa. Tosin ei ehkä paras mahdollinen työ käsityötapaamisessa, sillä jouduin lukemaan jokaisen kerroksen orjallisesti ohjeesta. Valmista illemmalla kuitenkin tuli ja tässä pipo jo käytössä kuopuksella tänään iltapäivällä.

616560.jpg

Aloittaessani pipoa en vielä ollut varma, kenen päähän se on sopiva. Taisin neuloa omasta puserostani viisastuneena aika napakkaa pitsiä kolmosen puikoilla, sillä pipo oli juuri passeli kuopukselle, jonka päänympärys on n. 48 cm. Mukava kesäpipo on! Tuuletus pelaa hyvin ja pitäähän nyt pojallakin joskus pitsiä olla!

616559.jpg

Ohje: Koivu-pipo

Lanka: ruskea Tennessee alle 50g

Puikot: 3

Koko: päänympärys n. 48 cm