Kesä on suhahtanut hurjaa vauhtia jo lähes heinäkuun puoliväliin ja viime viikot ovatkin kuluneet vauhdikkaasti kotimaata kierrellen, sukulaisia tavaten, kulttuuritapahtumia kiertäen ja pitkästä aikaa myös lihaksia liikutellen.

 

Kotiuduimme illansuussa upealta perhelomalta urheiluopistolta, jossa kuuden päivän ajan liikuimme paljon, tutustuimme uusiin ihmisiin, erilaisiin urheilulajeihin ja nautimme täysihoidosta. Olo on selvästi virkistynyt. Ja mikä parasta, taisi liikuntakärpänen puraista niin, että lenkkareita tulee kiskottua entistä useammin jalkaan. Poikaset puhuvat rinta rottingilla urheilulomasta ja uusista kavereista, mikä tuntuu niin hyvältä. Lomareissu oli siis onnistunut!


734019.jpg

 

Erityisen vaikuttava oli myös viikon takainen kesäteatteriesitys tuolla kaivoskaupungin kainalossa. En muista, milloin olisin niin herkistynyt istuessani kesäteatterin penkissä. Tarina oli koskettava ja kulkenut mielessä päiviä esityksen jälkeenkin.

 

Puikot ovat suihkineet vain automatkoilla. Urheilulomalla taisin lähes unohtaa puikot ja rakkaan harrastukseni. Ja uskallan tunnustaa, että tuo unohdus teki ihan hyvää. Kotiuduttuani oli kyllä taas ihana selailla uutta, loman aikana tullutta Novitaa ja ihmetellä postinkantajan tuomia Novitan kassinkahvoja, joiden alkuperää en tiedä lainkaan. Olenkohan osallistunut johonkin kilpailuun ja voittanut ne?!? Olen enemmän kangaskassi-ihminen, mutta nyt melkein on neulottava kassi, kun kahvat kulkevat pyytämättä postilaatikkoon asti. Mieluista ohjetta vain metsästämään... Neulomuksista kuitenkin lisää vasta seuraavassa postauksessa.

 

Viime viikkoina minut on haastettu kahteen otteeseen kertomaan 7 faktaa itsestäni. Ihan ex tempore juolahti mieleeni seuraavanlaista:

  1. Olen ehdottomasti syksyihminen. Nautin sateenropinasta, kumisaappaista ja syksyisessä luonnossa samoilemisesta.
  2. Hukkaan päivittäin tärkeitä tavaroitani (kännykkäni, kukkaron, avaimet ym.), mutta onneksi useimmiten vain tilapäisesti. Valitettavasti ehdin jo usein hätääntyä ja hermostua ja hälyttää koko lähitienoon etsimään tavaroitani.
  3. Lempiohjelmani ovat Teho-osasto ja Kotikatu.
  4. Murteet ovat mielenkiintoisia. Kuulostelen mieluusti lomareissuilla ja torilla ihmisten murteita ja veikkailen heidän kotipaikkakuntaansa. Itsekin puhun vahvalla murteella.
  5. Olen koti-ihminen. Tykkään olla kotona ja nautin erityisen paljon kotiolosta, kun huusholli on puhdas ja siisti. Viime vuosina on ollut totutteleminen, ettei koti ole kyllä niin siisti kuin toivoisin sen olevan.
  6. Hermoni lepäävät mustikkametsässä.
  7. Oliivit ei oo miun juttu.