Kylmänäppinen kun olen, on tumppujen oltava lämpimät. Nettisurffailun seurauksena innostuin kuluttamaan jämälankoja Aili-lapasiin, jotka valmisuivat parissa päivässä, ruskea-valkoisina tottakai! Mutta kevätkeleilläkään nämä eivät osoittautuneet minulle tarpeeksi lämpimiksi, vaikka ovat lähes kauttaaltaan kaksinkertaisesta langasta (7 veljestä), vaan hahtuvat vievät edelleen voiton. Tänäänkin plussakelillä lenkkeilin hahtuvat käsissä ja hyvä oli. Pitäähän näitä "Ailejakin" välillä ulkoiluttaa, kun moiset on tikutettu...

498156.jpg

Helmikuusta lähtien olen pyrkinyt hillitsemään lankojen ostamista, sillä kaappini pursuavat lankoja. Tein oikein inventaariota. Huimia kilomääriä en viitsi täällä julistaa, mutta paljon sitä lankaa on! Nyt siis kulutan lankavarastojani vimmatulla lailla ja pähkäilen, mitä mistäkin kerästä tai nyssäkästä saisi loihdittua. Jämälangoista syntyi tässä viikolla luonnonvalkoiset pitsisukat villalangasta, ajatuksena ojentaa vauvalahjaksi tuttavaperheelle.

498157.jpg

Nettisurffailun tuloksena ihastuin yhden blogin myssyihin ja samanlainen oli neulottava, vaikkei edes sopivaa päätä myssylle ollut. Tuo mainio leskenlehti oli myös ehdottomasti kirjailtava. Lankana tosi pehmoinen luomumerinovilla. Päätä myssylle ei vielä siis ole löytynyt...

498652.jpg

Vauvoja on syntynyt viime aikoina ystäville ja tuttaville huimalla tahdilla eli vauvantossuja olen myös saanut aikaan. Näistä toiset lähtivät Savoon ja toiset esikoisen opettajalle. Kuvat ovat valitettavasti hämäriä.

498650.jpg

498651.jpg

Tämä seuraava myssy on muokattu siitä vanhasta kunnon siksak-myssystä. Sen etukolmion otsalta jätin pois ja tein raidallisena ja vielä kaksinkertaisesta langasta. Lämmin pitäisi olla! Tämä myssy lämmittää syksyllä ystävän pienokaisen päätä :-)

498649.jpg

Viime syksynä innostuin vääntelemään ovikransseja oikein urakalla. Tusinan verran varmaan tein, mutta ainuttakaan en tainnut kuvata. Oma mustikanvarpukranssi alkoi jo kevätauringossa kellastua eli jotain oli tehtävä. Hopeaspray käteen ja maalia pintaan ja koristetta kehiin, avot!

498465.jpg

Viime viikonloppuna sain aikaiseksi kranssin koivunoksista. Värväsin poikaset ja oman äidinkin keräämään koivunoksia paperikassiin; kävelylenkki sai taas uutta sisältöä. Poikasille tosin aivan tuttua puuhaa, että lähdetään lenkille sakset ja kassi matkassa :-) 

498462.jpg